Φροντιστήριο Χαϊδάρι

Μαθήματα καλοκαιρινής προετοιμασίας

Τα φροντιστήρια Περίτεχνο προσφέρουν μαθήματα θερινής προετοιμασίας στα οποία οι μαθητές που τελειώσαν τις τάξεις του Γυμνασίου, την Α΄ Λυκείου ή την Β΄ Λυκείου μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα για τα δεδομένα της επόμενης σχολικής τάξης.

Για τους μαθητές που τελειώνουν τις τάξεις του Γυμνασίου και την Α΄ Λυκείου:

 • Σκοπός των μαθημάτων είναι η κάλυψη των κενών που μπορεί να υπάρχουν
 • Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εμπεδώσουν την ύλη της προηγούμενης τάξης και να γνωρίσουν τα μαθήματα που θα συναντήσουν από Σεπτέμβρη.
 • Στους μαθητές που τελειώνουν την Α΄ Λυκείου δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν τις κατευθύνσεις της Β΄ Λυκείου.

Για τους μαθητές που τελειώνουν τη Β΄ Λυκείου:

 • Οι μαθητές ξεκινούν εντατική προετοιμασία στο επιστημονικό πεδίο που έχουν επιλέξει να εξεταστούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις
  1ο επιστημονικό πεδίο: Ανθρωπιστικών Σπουδών
  2ο επιστημονικό πεδίο: Θετικών Σπουδών
  3ο επιστημονικό πεδίο: Σπουδών Υγείας
  4ο επιστημονικό πεδίο: Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής
 • Διδάσκονται σημαντικό κομμάτι της ύλης για να προλάβουν να κάνουν πολλές επαναλήψεις για την καλύτερη εμπέδωση της
 • Καλύπτουν κενά που μπορεί να υπάρχουν απο την προηγούμενη χρονιά
 • Προετοιμάζονται σωστά για να νιώθουν αυτοπεποίθηση και να εμπιστεύονται την προσπάθεια και τις δυνατότητές τους
 • Μαθαίνουν να οργανώνουν μεθοδικά το διάβασμά τους και να διαχειρίζονται τον χρόνο τους

Έναρξη μαθημάτων : Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Για πληροφορίες καλέστε καθημερινά στα τηλέφωνα:

210-5985307 (Χαϊδάρι)

210-5823173 (Νέα Ζωή)

210-5815830 (Δάσος Χαϊδαρίου)

Φροντιστήριο Χαϊδάρι

Social Media

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι σήμερα ζούμε την εποχή των social media. Πόσες φορές δεν πασχίζουμε για να βγάλουμε την τέλεια selfie; Είναι αυτό το καλό μου profile; Μα γιατί δε μάζεψε like η φωτογραφία μου; Σκέψεις που έχουν προβληματίσει όλους μας.

Τι γίνεται όμως, όταν οι σκέψεις αυτές μάς γίνονται εμμονή; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ενασχόληση με την τεχνολογία και τα κινητά απελευθερώνει στον εγκέφαλο μια ουσία που λέγεται ντοπαμίνη και μας κάνει να νιώθουμε ευχαρίστηση και ικανοποίηση. Γι’ αυτό, λοιπόν, νιώθουμε ευχαρίστηση όταν ποστάρουμε κάτι στα social media. Ειδικά αν μαζέψουμε πολλά likes, η ευχαρίστηση αυτή απογειώνεται! Αν, όμως, η δημοσίευση δε λάβει τα αναγκαία για τον εγωισμό μας likes τι γίνεται; Κοιτάμε και ξανακοιτάμε το κινητό μας. Ίσως να φταίει η σύνδεση. Ίσως έπρεπε να κάνουμε πιο αργά αυτή τη δημοσίευση. Μήπως φταίμε εμείς; Δεν είμαστε αρεστοί… δεν έχουμε φίλους πραγματικούς… δεν είμαστε ενδιαφέροντες τύποι τελικά. Αυτές οι σκέψεις σαφώς συμβάλλουν στη δημιουργία άγχους. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι εκείνοι που χρησιμοποιούν λιγότερο τα social media έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης από εκείνους που τα χρησιμοποιούν πολλές ώρες.

Υπάρχει λύση; Σαφώς και υπάρχει. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιληφθούμε ότι η ζωή βρίσκεται εκτός οθόνης! Η χρήση του κινητού και του υπολογιστή πρέπει να γίνεται με όρια. Ας ασχοληθούμε με κοινωνικές και αθλητικές δραστηριότητες. Ας μιλήσουμε με τους φίλους μας από κοντά και όχι μέσω messenger.

 

 

 

Video Games

Σήμερα όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν να μένουν σπίτι προκειμένου να παίξουν παιχνίδια στο Διαδίκτυο, παρά να βγουν μια βόλτα με τους φίλους τους. Θεωρούν βαρετό να παίζουν σε μια πλατεία με παρέα κάνοντας πλάκα και γελώντας. Προτιμούν να παίξουν ατελείωτες ώρες fortnite, επικοινωνώντας με τους διαδικτυακούς τους φίλους για να είναι οι νικητές σε ένα ακόμη battle. Ωστόσο, κανένας παίχτης δεν αντιλαμβάνεται τον εθισμό του! Το παιχνίδι αποτελεί προτεραιότητα στη ζωή του. Ένα παιδί εθισμένο δεν ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει με τους φίλους και την οικογένειά του, να ασχοληθεί με αθλητικές δραστηριότητες, να έχει χόμπι.

Η οθόνη κεντρίζει όλο του το ενδιαφέρον.

Ας κάνουμε ένα τέστ λοιπόν, εσύ που παίζεις video games, μπορείς να κάτσεις μακριά από την οθόνη σου για μια εβδομάδα, χωρίς να σκέφτεσαι τον «χαρακτήρα» σου που είναι «μόνος» του, τα level σου που δεν αυξάνονται και τις battles που χάνεις;

 

Ενδείξεις εθισμού στα Social media και Video games

 • Καθημερινή πολύωρη πλόηγηση στο διαδίκτυο (στις ρυθμίσεις του κινητού υπάρχει ένδειξη )
 • Σκέψεις για προηγούμενες online δραστηριότητες ή αναμονή της επόμενης online δημοσίευσης
 • Χρήση του διαδικτύου για να ξεφύγει κανείς από προβλήματα της καθημερινότητας
 • Απομόνωση από την οικογένεια και τους φίλους
 • Ημικρανίες και σοβαροί πονοκέφαλοι
 • Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
 • Διαταραχές ύπνου εξαιτίας της χρήσης του διαδικτύου τη νύχτα
 • Δημιουργία δυσφορίας με την ιδέα αποχής από το διαδίκτυο για κάποιο χρονικό διάστημα
Φροντιστήριο Χαϊδάρι

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024  στον χώρο του Αμφιθέατρου του Δημαρχείου Χαϊδαρίου στις 17:30.

Συγκεκριμένα η εκδήλωση περιλαμβάνει:

 • Εξειδικεύσεις και Επαγγέλματα της νέας εποχής
 • Επιλογή σπουδών με βάση τις κλίσεις και τις δεξιότητες
 • Πως μελετώ ταχύτερα και αποδοτικότερα;
 • Κινητό – Social Media και μελέτη
 • Γονείς vs Μαθητές ή  Γονείς & Μαθητές;

Η επιλογή επαγγέλματος απαιτεί προσεκτική σκέψη και καθοδήγηση. Για τον λόγο αυτό σας προσκαλούμε στην ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού που οργανώνουμε με ελεύθερη είσοδο. Η ημερίδα αυτή απευθύνεται  σε μαθητές Λυκείου-Γυμνασίου, αλλά και στους γονείς που επιθυμούν να υποστηρίξουν την επιτυχία των παιδιών τους.

 

 

 

Πριν από 40 χρόνια το 1983 έγιναν οι πρώτες Πανελλαδικές Εξετάσεις με το σύστημα των Δεσμών, που είναι ακριβώς αυτό που ισχύει και σήμερα με διαφορετικά ονόματα: αντί για Δέσμες, Επιστημονικά Πεδία, αντί για 1η Δέσμη Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες και αντίστοιχη αλλαγή ονομάτων για τα άλλα Πεδία.

 

Θα σκεφτεί κάποιος πολύ ωραία να και ένας τομέας που δεν είχαμε συνεχείς αλλαγές, παλινωδίες και το σύνηθες αλαλούμ, που συμβαίνει σε όλη τη διοίκηση: στο φορολογικό σύστημα, στο ασφαλιστικό και παντού όπου το κράτος μας αποφασίζει για τους κανόνες του παιχνιδιού. Εντύπωση προκαλεί, λοιπόν, ότι στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ βρισκόμαστε εκεί που βρισκόμαστε το 1983. Μία μόνο μικρή διαφορά υπάρχει· τότε μετρούσε και το απολυτήριο Λυκείου που τώρα δεν μετράει. Η κυβέρνηση έχει, όμως, υποσχεθεί ότι στο κοντινό μέλλον θα μετρά ο βαθμός και των τριών τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, οπότε θα είμαστε ακριβώς εκεί που ήμασταν το 1983.

Για να βρεθούμε το 2023 στο σημείο που ήμασταν το 1983 δεν περάσαμε 40 χρόνια σταθερότητας, όπως θα σκεφτόταν κανείς. Αντίθετα αλλάζαμε συνεχώς πολλά πράγματα επί 40 χρόνια: τα εξεταζόμενα μαθήματα από 4 έγιναν 14, μετά 9, μετά 6, μετά 4+1 για να ξαναγίνουν 4. Τα μαθήματα είναι, τελικά, τα ίδια στις 3 από τις 4 ομάδες προσανατολισμού και διαφέρουν λίγο μόνο στα Οικονομικά.

Οι εξετάσεις στην αρχή ήταν μόνο στη Γ Λυκείου προαιρετικές (μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ) μετά έγιναν υποχρεωτικές για όλους (απολυτήριες από το Λύκειο και εισαγωγικές στα ΑΕΙ ταυτόχρονα) στη Β και στη Γ Λυκείου, μόνο στη Γ Λυκείου υποχρεωτικές για όλους και μετά ξανά προαιρετικές μόνο για όσους επιθυμούν την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Στον πίνακα βλέπουμε ότι οι υποψήφιοι το 2005 ήταν 129.380 ενώ το 2023 ήταν 97.205. Πρόκειται για πολύ μεγάλη μείωση του αριθμού των υποψηφίων. Αυτό δεν οφείλεται σε μείωση των γεννήσεων, αφού οι γεννήσεις το 1987 και το 2005, τις χρονιές που γεννήθηκαν οι εξεταζόμενοι το 2005 και το 2023 ήταν ίδιες. Η μεγάλη διαφορά μάλλον οφείλεται στο ότι το 2005 οι εξετάσεις ήταν και απολυτήριες, δηλαδή υποχρεωτικές για όλους, ενώ το 2023 είναι μόνο εισαγωγικές για τα ΑΕΙ.

Το σύστημα εισαγωγής που στηρίζεται στα 4 μαθήματα και στα 4 Πεδία ήταν μια χαρά για την εποχή εκείνη, αλλά τελείως λάθος στην εποχή μας. Οι απαιτήσεις της εποχής είναι μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των επιστημόνων διαφορετικών επιστημών, η διεπιστημονικότητα είναι ο όρος που καθιερώθηκε, συνεπώς απαιτείται από τους νέους επιστήμονες να έχουν πιο πλατιές γνώσεις. Τα 4 εξεταζόμενα μαθήματα είναι, συνεπώς, ανεπαρκή. Θα πει κάποιος ότι στο σχολείο διδάσκονται πάρα πολλά μαθήματα από τις περισσότερες επιστήμες, συνεπώς δεν ευσταθεί το επιχείρημα. Η πράξη στην τάξη έχει δείξει ότι τα παιδιά από την Α Λυκείου αρχίζουν σταδιακά και διαβάζουν μόνο τα μαθήματα που θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αδιαφορώντας για όποιο μάθημα δεν τα βοηθά να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο. Είναι αναγκαιότητα, πια, να έχουμε μεγαλύτερο πλάτος και μικρότερο βάθος σε όλα τα μαθήματα και περισσότερα εξεταζόμενα μαθήματα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας έχουν πλατύτερες γνώσεις.

Το μόνο που πραγματικά άλλαξε είναι ο αριθμός των υποψηφίων που εισάγονται στα ΑΕΙ. Στον πίνακα βλέπουμε ότι από το 27% έως 35% των εισακτέων τη δεκαετία του 80 και του 90 πήγαμε στο 62% έως 79% από το 2000 και μετά. Διπλασιασμός του αριθμού των εισακτέων. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Πρόκειται για απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των πτυχιούχων διότι οι εργαζόμενοι έπρεπε να έχουν περισσότερες γνώσεις για να αντεπεξέλθουν στη νέα εποχή. Ο στόχος της ΕΕ είναι το 40% των νέων να είναι απόφοιτοι ΑΕΙ. Αυτό τον στόχο τον έχουμε πετύχει ως χώρα με τον αριθμό των μέχρι τώρα πτυχιούχων. Μετά την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής δεν γνωρίζουμε αν θα επιτευχθεί ο στόχος.

Αυτό έγινε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης λίγο νωρίτερα και ακολουθήσαμε και εμείς, με τον δικό μας τρόπο. Φτιάχτηκαν νέα Τμήματα Πανεπιστημίων σε κάθε πόλη και ΤΕΙ σε κάθε κωμόπολη, με βασικό κριτήριο τις φθηνές σπουδές. Πολλοί εισακτέοι σε Τμήματα χωρίς πολλά εργαστήρια, σε κτήρια πρώην σχολείων μερικές φορές, διασπαρμένα σε όλη την επικράτεια για να μεταφέρονται χρήματα σε όλες τις πόλεις της περιφέρειας, με ανύπαρκτη φοιτητική μέριμνα και προβληματική συνεργασία μεταξύ των Τμημάτων, λόγω της μεγάλης διασποράς. Πρόκειται για τον ελληνικό τρόπο ανάπτυξης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι τοπικοί παράγοντες κάθε νομού, βουλευτές, δήμαρχοι και λοιποί πίεζαν για την ίδρυση κάποιου Τμήματος ή τη μεταφορά κάποιου στρατοπέδου, ακόμη καλύτερα και τα δύο στο νομό τους. Ακόμη και το 2013 που αποφασίστηκε η συρρίκνωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης το παζάρεμα με τους τοπικούς άρχοντες έδινε και έπαιρνε. Το 2019 με την κατάργηση των ΤΕΙ είχαμε νέο παζάρεμα. Αυτός ο τρόπος ανάπτυξης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δημιούργησε αυτό που ζούμε σήμερα. Να χρειαζόμαστε προγραμματιστές και να παράγουμε… θεολόγους.Φροντιστήριο ΧαϊδάριΗ μέχρι τώρα εμπειρία έδειξε ότι κανείς δεν έχει τα κότσια για να εξορθολογίσει τη λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αυτό φαίνεται ότι το αφήνει η κυβέρνηση στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που με τόση βιασύνη προσπαθεί να φέρει. Δεν κάνει τίποτα για τον εξορθολογισμό των δημόσιων ΑΕΙ, που πέρα από τα διαχρονικά τους προβλήματα έχουν μισοαδειάσει εξαιτίας των χιλιάδων κενών θέσεων που δημιούργησε η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και φέρνει τα ιδιωτικά. Το συμπέρασμα είναι ότι αφήνει την αγορά να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα οδηγήσουν σε ερήμωση πολλά περιφερειακά Πανεπιστήμια. Η ερήμωση θα φέρει το κλείσιμο χωρίς διαμαρτυρίες και παζαρέματα, που όπως έδειξε το πολιτικό μας προσωπικό δεν μπορεί να τα υπερβεί. Αν ένα Τμήμα δεν έχει φοιτητές διότι οι γονείς προτίμησαν το ιδιωτικό από το να τρέχουν τα παιδιά τους σε άλλη πόλη, τότε δεν ρέει χρήμα προς την πόλη, οπότε δεν ενδιαφέρει την τοπική κοινωνία αν υπάρχει ή όχι το Τμήμα. Οι καθηγητές όσων από τα περιφερειακά ΑΕΙ κλείσουν θα στελεχώσουν τα ιδιωτικά, αν η ειδικότητά τους έχει ζήτηση, ακολουθώντας τους φοιτητές και έτσι η αγορά θα δώσει τη λύση. Η λύση που δίνει η αγορά δεν είναι η κοινωνικά βέλτιστη, αλλά λίγοι νοιάζονται γι’ αυτό.

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Δημοκρίτειο Θράκης και το Δυτικής Μακεδονίας θα προστατευτούν. Τα δύο πρώτα διότι δημιουργήθηκαν για εθνικούς λόγους και το τρίτο διότι η απολιγνιτοποίηση δημιουργεί ήδη πολλά προβλήματα στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και δεν θα άντεχε και άλλα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι για την προστασία των τριών Πανεπιστημίων και είναι σημαντικό να προστατευτούν πριν την… καταιγίδα. Μετά απλά δεν θα επιβιώσουν.

μαθητής

Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις στις εξετάσεις για τα Πρότυπα Λύκεια που δόθηκαν το περασμένο Σάββατο 29/4/23.

ΠΡΟΤΥΠΑ_ΛΥΚΕΙΟ_ΘΕΜΑΤΑ 2023

Απαντήσεις-Λυκείου-2023

Stop Bullying

«Αυτοκτόνησε 15χρονος στην Αργυρούπολη»

«Τραγωδία με 9χρονο που αυτοκτόνησε στο Ντένβερ του Κολοράντο λόγω bullying»

Τα παραπάνω αποτελούν ειδήσεις για παιδιά που δε βρίσκονται πια μαζί μας.
Παιδιά που δεν πρόλαβαν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους.
Έφηβοι που ζούσαν μέσα στον φόβο.
Νέοι που έδωσαν τέλος στη ζωή τους γιατί δεν άντεξαν…

Χάθηκαν γιατί κάποιοι δεν μπορούσαν ν’ ανεχτούν τη διαφορετικότητά τους.
Γιατί άλλοι τόσοι έβλεπαν και σιωπούσαν …

Γιατί οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε ότι δε μας αφορά.

Κι όμως μας αφορά!

Ο σχολικός εκφοβισμός έχει λάβει στις μέρες μας μεγάλες διαστάσεις. Είναι φαινόμενο πολυδιάστατο και κρίνεται απαραίτητο να διερευνηθούν οι μορφές που λαμβάνει όσο και οι αιτίες και οι τρόποι αντιμετώπισής του.

Μορφές σχολικού εκφοβισμού:

 • Λεκτική: επίθεση με τη χρήση υβριστικών χαρακτηρισμών, απειλών, εκβιασμών για την απόσπαση προσωπικών δεδομένων.
 • Σωματική: φυσική επίθεση «σώμα με σώμα» τραυματίζοντας το θύμα και καταστρέφοντας προσωπικά του αντικείμενα.
 • Ηλεκτρονική: η πιο σύγχρονη μορφή bullying που γίνεται μέσω των media στέλνοντας υβριστικό περιεχόμενο και προβάλλοντας φωτογραφικό υλικό και βίντεο χωρίς τη συγκατάθεση του ατόμου.
 • Κοινωνική: προσπάθεια απομόνωσης κάποιου με τη χρήση ψευδών στοιχείων ή με τη διάδοση φημών.
 • Ρατσιστική: επιτυγχάνεται με τη χρήση αρνητικών σχολίων λόγω της καταγωγής του θύματος ή λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού ή λόγωτης κοινωνικής του τάξης.
 • Σεξουαλική: γίνεται με τη χρήση υβριστικών και χυδαίων υπονοουμένων ή ακόμη και με αγγίγματα ή και με σεξουαλικές επιθέσεις.

Αιτίες bullying:

 • Η έλλειψη παιδείας που οδηγεί στην περιθωριοποίηση καθετί διαφορετικού.
 • Οι συναισθηματικά και ουσιαστικά απόντες γονείς από την ανατροφή των παιδιών.
 • Η ενδοοικογενειακή βία.
 • Το γενικότερο κλίμα της κοινωνίας (βία, ρατσισμός, ξενοφοβία, μένος προς το διαφορετικό).
 • Λανθασμένα πρότυπα τα οποία προβάλλονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και το ειδικότερα το διαδίκτυο (π.χ. η ιδανική εξωτερική εμφάνιση).

Τρόποι αντιμετώπισης:

 • Ανώνυμη τηλεφωνική επαφή: ένα υπεύθυνο πρόσωπο (σχολικός ψυχολόγος, σύμβουλος, εκπαιδευτικός) αναλαμβάνει να δέχεται σε συγκεκριμένες ώρες τηλέφωνα από παιδιά ή γονείς.
 • Καλύτερη επιτήρηση κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.
 • Διοργάνωση συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και αθλητικών δραστηριοτήτων με σκοπό την ευαισθητοποίηση απέναντι στη βία.
 • Συνεργασία εκπαιδευτικών, γονέων και ψυχολόγων με σκοπό την πρόληψη βίαιων κρουσμάτων.
 • Βοήθεια και υποστήριξη για τους γονείς από παιδικό ψυχολόγο – ομάδες συζήτησης
 • Ενημέρωση σχετικά με τις γραμμές υποστήριξης που υφιστανται και είναι στη διάθεση γονέων και παιδιών.

Η βία δεν έχει θέση σε καμία κοινωνία που θέλει να λέγεται πολισμένη!

προκαταρκτικές εξετάσεις

Α. Για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο το σχολικό έτος 2022-2023, προκειμένου να εισαχθούν σε Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ΠΚΕ καθώς και οι υγειονομικές εξετάσεις για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού προγραμματίζονται να διεξαχθούν την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου του 2023.

Β. Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων καθώς και τις λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τις σχετικές προκηρύξεις των αρμόδιων υπουργείων.

Πανελλαδικές 2023: Την Άνοιξη οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο του 2023, προκειμένου να εισαχθούν στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, θα διεξαχθούν κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2023.

Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) των παραπάνω υποψηφίων, καθώς και λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τη σχετική προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί αρχές του έτους 2023.

Υποβολή αιτήσεων για μετακινήσεις - μετεγγραφές έτους 2022

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, ότι από σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 έως και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 16.00 μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής/μετακίνησης.

Στην ανωτέρω προθεσμία υποβάλλονται αιτήσεις:

 • από ενδιαφερόμενους φοιτητές για μετεγγραφή/μετακίνηση με μοριοδοτούμενους λόγους,
 • από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές,
 • από φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την κατηγορία των παθήσεων της υπ΄ αριθμ. Φ151/17897/Β6/2014 Κ.Υ.Α. (Β’ 358), όπως αυτή εκάστοτε τροποποιείται ή αντικαθίσταται, σε ποσοστό 5% καθ ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων και χωρίς εξετάσεις το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023,
 • από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής,
 • από φοιτητές – τέκνα θυμάτων της τρομοκρατίας που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 1897/1990 (Α΄120),
 • από φοιτητές – τέκνα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται τις ειδικές εφαρμογές στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην αντίστοιχη ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν. Επισημαίνεται ότι η κατοχή Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) είναι υποχρεωτική για τον αιτούντα ηλεκτρονικής αίτησης με μοριοδοτούμενους λόγους, αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές και Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης.

Διευκρινίζεται ότι για τους φοιτητές που εισήχθησαν με την κατηγορία των παθήσεων – 5% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, και δεν τους έχουν αποδοθεί ακόμη οι ιδρυματικοί κωδικοί, το πληροφοριακό σύστημα των μετεγγραφών θ΄ ανοίξει ξανά προκειμένου να υποβάλλουν την αίτηση μετεγγραφής.

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη σχετική Εγκύκλιο.

Δείτε τις αντιστοιχίες των τμημάτων, δηλαδή τα αντίστοιχα τμήματα που μπορείτε να πάρετε μετεγγραφή.

Βαθμολογίες των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ 2022

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι οι βαθμολογίες των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ 2022 ανακοινώνονται σήμερα.

Όλοι οι υποψήφιοι λοιπόν των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΓΕΛ θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Επίσης οι βαθμολογίες θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με τη δημιουργία κωδικού ασφαλείας και την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου.