Τα Περίτεχνο ξεκίνησαν να λειτουργούν το 1977 και με αίσθημα ευθύνης για αποτελεσματικό έργο διακρίθηκαν στο χώρο της εκπαίδευσης. Μετά από 43 χρόνια επιτυχημένης πορείας, εμείς και όλοι οι συνεργάτες των φροντιστηρίων μας συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, ώστε να συμβάλλουμε ενεργά στην επίτευξη των στόχων των μαθητών μας.

Διάβασε online το ΠΕΡΙΤΕΧΝΟ Pulse

Για εγγραφές καλέστε στο 210 59 85 307 ή στο 210 58 23 173 | email: peritexno2@gmail.com

Ακολούθησε μας στο Facebook & Instagram

Image Alt

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

  /  Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός των παιδιών είναι βασικό μέλημά μας. Γι’ αυτό παρέχουμε εντελώς δωρεάν τη δυνατότητα χορήγησης του  ΤΕΣΤ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων HORIZON, της εταιρίας επαγγελματικού προσανατολισμού Orientum.

To τεστ και η συμβουλευτική συνέντευξη που ακολουθεί βοηθούν τους μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα και να κάνουν τη σωστή επιλογή για το μέλλον τους.

Στάδιο 1ο:  Συμπλήρωση ερωτηματολογίου

Ο μαθητής συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο, το οποίο αποτελείται από 190 ερωτήσεις και έχει διάρκεια 20-30 λεπτά. Καλείται να δηλώσει σε μια 6βαθμη κλίμακα το βαθμό στον οποίο θα τον ενδιέφερε να ασχολήθεί επαγγελματικά με καθεμιά από αυτές τις δραστηριότητες.

Στάδιο 2ο: Διάγνωση αποτελεσμάτων

Ειδικοί, εκπαιδευμένοι στο αντικείμενο της συμβουλευτικής παρουσιάζουν στον μαθητή τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου. Αρχικά, γίνεται λόγος για τον επαγγελματικό τύπο που του ταιριάζει καλύτερα, σύμφωνα με τη θεωρία του Holland και έπειτα για τις αντίστοιχες σχολές.

Στάδιο 3ο: συμβουλευτική διαδικασία

Δίνονται στον μαθητή πληροφορίες για το εξεταστικό σύστημα και τις επιλογές που έχει ανά κατεύθυνση.  Έπειτα, γίνεται λόγος για τις σκέψεις και τα όνειρά του και πως αυτά ταιριάζουν ή αποκλίνουν από τα αποτέλεσματα του ερωτηματολογίου.

Τα τεστ μπορούν να χορηγηθούν από τον οποιοδήποτε. Η διάγνωσή τους όμως και η συμβουλευτική διαδικασία μπορούν να γίνουν μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό που ξέρει πώς να βοηθάει τα παιδιά να βρουν το δρόμο τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.